Cigrons amb costella de porc

Un plat per dies freds, i ara comença aquesta època, saborós i econòmic que es pot prendre com a plat únic.
 

cigrons amb costella

Per a 6 persones

Ingredients: 

  • 500 gr. de costella de porc fresca a trossos
  • 250 gr. de cigrons cuits
  • ½ ceba
  • 1 pastanaga
  • 3 tomàquets pelats
  • 2 fulles de llorer
  • ½ cullerada de postres de pebre vermell dolç o picant (a gust de cadascú)
  • 3 patates mitjanes
  • 1 litre de brou de verdures o aigua
  • Oli d’oliva, sal i pebre negre

Elaboració:

Salpebrem les costelles i les daurem en una cassola amb oli d’oliva a foc mig, i sense deixar de remenar fins que es couen per tots els costats. Afegim el llorer i el pebre vermell, remenem i afegim la ceba picada, i la pastanaga a trossets. Remenem i afegim el tomàquet ratllat, una mica de sal i deixem coure uns 10 minuts. A continuació afegim els cigrons i el brou calent. Deixem que faci xup-xup a foc mig uns 10 minuts i afegim les patates a trossos. Ho deixem al foc fins que la patata estigui cuita (uns 10 minuts més).

Aquest plat guanya amb el repós d’un dia pel l’altre i és ideal per la carmanyola com a plat únic.

Aquesta entrada s'ha publicat en Llegums, Primers plats i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s