Ingredients principals

 • Arròs: Cereal. Planta herbàcia anual, de  la família  de  les gramínies, de  tija  en  canya, erecta, que arriba a tenir més d’un metre d’alçada, amb fulles linears de 5 a 10 mm d’amplada, una mica aspres, i espícules uniflores, proveïdes o no d’aresta, disposades en panícula. El gra, el·lipsoïdal i d’uns quants mil·límetres de grandària, anomenat com la planta mateixa, arròs, consta, a més de l’embrió, d’una part més interna (endosperma), d’uns embolcalls rics en proteïnes i greixos (testa) i d’una pefolla cel·lulòsica d’un marró esblanqueït. N’existeixen nombrosíssimes varietats, la majoria conreades.
 • Bacallà: El bacallà comú o bacallà de d’Atlàntic, viu en mars freds del nord. Generalment el bacallà és de mida menuda, encara que alguns exemplars poden assolir els cent kilograms de pes amb una mida de fins a quasi dos metres. S’alimenta d’altres peixos més petits. El bacallà en principi hauria de ser un peix blanc, però com als Països Catalans se sol menjar assecat, cosa que fa que perdi aigua (encara que en rehidratar-lo, per a treure l’excés de sal, en recuperi) i augmenti la quantitat relativa del seu greix, nutricionalment se sol considerar dins dels peixos blaus
 • Canya de llom de dos colors:  Peça de carn, magra i gustosa, molt apreciada de l’esquena del porc, sobretot de les parts davantera i mitjana.
 • Curri: Barreja d’espècies provinent de l’Àsia, especialment de l’Índia. Es troba sota la forma de pols o de pasta. Conté típicament cúrcuma, coriandre, mostassa i llet de coco, entre altres ingredients. Segons la seva composició pot ésser dolça o molt picant. Depenent de la composició varia de color.
 • Llet de coco: és una substància lletosa dolça de color blanquinós que deriva de la polpa dels cocos madurs. S’obté per premsat de la polpa ratllada. No confondre amb l’aigua de coco.
 • Ous: En biologia, és l’embolcall que protegeix i permet el desenvolupament d’un nou individu. En alimentació, es consumeixen tot tipus d’ous des dels de rèptils fins als de tot tipus d’aus. Aquests darrers són un aliment habitual, sobretot els de gallina, molt ric en proteïnes i de fàcil digestió. Són, alhora, el component principal de múltiples plats dolços i salats, i un complement imprescindible en molts altres.
 • Sal Maldon: La Sal Maldon és una sal en escames o flor de sal d’elaboració artesanal que només es recol·lecta quan es donen les condicions climatològiques específiques que col·laboren en la formació d’una fina capa de cristalls. El seu procés és posteriorment molt cuidat per oferir als consumidors un autèntic producte gourmet, de puresa natural.
  Aquests cristalls de sal de mar són ideals per accentuar el sabor dels nostres plats una vegada que ja estan cuinats, carns, peixos, foies … sobretot quan es fan a la planxa o a la graella, realcen el seu sabor sense necessitat de condimentar amb tanta quantitat com si utilitzéssim sal comuna, a més a més, mai deixa aquest regust amarg que de vegades ens ofereixen altres tipus de sal.
  Com diuen els grans xefs, és ideal per donar el punt final als plats amb un toc molt especial.

http://www.hortetdelbaix.com/ca/productes/sal-maldon-250gr

 • Vedella:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s