- Aprofitar les cues de carxofa.
- Bacallà
- Beixamel
- Bouquet garni
- Carbassa
- Carreretes

- Escalivada
- Flam d’arròs
- Fredolics (també serveix per a rossinyols, trompetes de la mort, o camagrocs)
- Maionesa
- Mandonguilles o pilota
- Marisc de closca
Cloïses: Per a conservar les cloïsses des que les haurem comprat fins a cuinar-les les hem de mantenir a la nevera tapades amb un drap humit i amb sal per sobre del drap. El dia que les haguem de cuinar, hores abans, les posarem amb aigua i sal, perquè deixin anar la sorra que puguin tenir.
- Salsa espanyola
- Samfaina
Quants estona ha d’estar al forn la verdura per fer escalivada? Felicitats pel blog!
Al microones al màxim uns 5 minuts per banda, que estigui tova. Després, al forn torrant-se, posar-ho a prop del gratinador i s’ha d’anar vigilant i girant. De fet, com que l’objectiu és que es torri, la olor ens avisarà, però ei, no vagis gaire lluny, o et trobaràs la cuina plena de fum!.
FELICITATS PEL VOSTRE BLOC, ÉS UTIL I MOLT CLAR. BONES FESTES I GRÀCIES PER LES RECEPTES NADALENQUES. IMMA
He descobert el vostre blog recentment… i em sembla que em farà molt servei!
Moltes gràcies.
Salut i bon 13!
jordip
Q bo i practic!!
Aquets blog me la donat la meva amiga Caty que us va conèixer a Mallorca i m´ha encantat.