Verdures gratinades

 

verduretes gratinades

Per a 4 persones

Ingredients:

  • 1 albergínia gran o dues petites
  • 1 carbassó
  • 2 tomàquets vermells grans
  • 150 grs. formatge gouda tendre o emmental
  • 1 all
  • Julivert
  • Sal i oli d’oliva

Elaboració:

Rentar l’albergínia, el carbassó i els tomàquets. Tallar-ho tot a rodanxes d’un centímetre (n’han de sortir unes 12 de cada verdura, i més o menys del mateix diàmetre).

En una planxa o paella ben calenta coure 3 minuts per banda totes les rodanxes. Salar mentre s’estan fent. Vigilar el tomàquet que potser es cou en menys temps. Encendre el forn “gratinador” a 200º. En una safata que pugui anar al forn posar les rodanxes d’albergínia, separades unes de les altres. A sobre un quadrat de formatge; a sobre una llesca de tomàquet, un quadrat de formatge, una rodanxa de carbassó i acabar amb formatge.

Posar la safata al forn, a gratinar, 5 minuts.

A part, fer amb la picadora o minipimer un oli amb all i julivert.

Servir tres piles de verdures per persona amb un parell de cullerades d’oli d’all i julivert.

Aquestes verdures poden ser un primer plat o be servir d’acompanyament a una carn o peix.

Adaptació d’una recepta de la revista Lecturas.

Aquesta entrada s'ha publicat en Primers plats, Tapes, Verdura i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s