Per a 4 persones
Ingredients:
- 1 albergínia gran o dues petites
- 1 carbassó
- 2 tomàquets vermells grans
- 150 grs. formatge gouda tendre o emmental
- 1 all
- Julivert
- Sal i oli d’oliva
Elaboració:
Rentar l’albergínia, el carbassó i els tomàquets. Tallar-ho tot a rodanxes d’un centímetre (n’han de sortir unes 12 de cada verdura, i més o menys del mateix diàmetre).
En una planxa o paella ben calenta coure 3 minuts per banda totes les rodanxes. Salar mentre s’estan fent. Vigilar el tomàquet que potser es cou en menys temps. Encendre el forn “gratinador” a 200º. En una safata que pugui anar al forn posar les rodanxes d’albergínia, separades unes de les altres. A sobre un quadrat de formatge; a sobre una llesca de tomàquet, un quadrat de formatge, una rodanxa de carbassó i acabar amb formatge.
Posar la safata al forn, a gratinar, 5 minuts.
A part, fer amb la picadora o minipimer un oli amb all i julivert.
Servir tres piles de verdures per persona amb un parell de cullerades d’oli d’all i julivert.
Aquestes verdures poden ser un primer plat o be servir d’acompanyament a una carn o peix.
Adaptació d’una recepta de la revista Lecturas.