Per a 4 persones
Ingredients:
- 400 grs. carn de gall d’indi (pit o “solomillo”)
- 1 ceba petita
- 1 all
- ½ pebrot vermell
- 1 ou
- 2 cullerades de pa ratllat
- unes fulles de julivert
- sal i pebre
Elaboració:
Picar la carn de gall d’indi. A part picar tot junt la ceba, el pebrot vermell, l’all i el julivert. Barrejar les dues picades i afegir-hi l’ou i el pa ratllat. Remenar fins que tot emulsioni bé. Salpebrar.
Deixar reposar uns 30 minuts tota la barreja abans de fer les hamburgueses per tal que l’ou emulsioni bé amb la resta d’ingredients.
Dividir la barreja en 4 parts, per fer una hamburguesa normal, o en 8 per fer “mini” hamburgueses. Un cop feta la forma amb les mans, passar-la per una planxa o paella antiadherent, amb molt poc oli, i anar girant fins que quedi cuita.
Es pot menjar amb panets especials per hamburgueses i afegir-hi enciam, tomàquet, mostassa, ceba, ketchup, admet qualsevol combinació.