Per a 2/3 persones
Ingredients:
- 1 Massa per empanada LA COCINERA
- 150 g de carn d’olla (gallina, vedella, pollastre, pernil, i si es vol alguna verdura) triturada o tallada molt menuda
- 3 tomàquets madurs ratllats
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- Oli, sal
Elaboració:
Tallar la ceba, el pebrot vermell (jo primer l’escalivo, però no és imprescindible) a trossos regulars i sofregir-los en una paella amb una mica d’oli fins que comenci a rossejar. Afegir l’all picat i els tomàquets ratllats, i coure-ho fins que el tomàquet hagi reduït.
Afegir la cran d’olla, barrejar-ho bé i deixar que es sofregeixi bé anar-ho remenant de tant en tant. Salpebrar.
Estendre la massa per empanada i estirar-la una mica amb un corró. Repartir la barreja sobre la meitat. Tapar amb l’altre meitat, tancar el voltant fent un cordó, i fer un forat al mig per tal que surti el vapor. Pintar-la amb ou batut (opcional, fa que brilli una mica, sense queda torrat però més mat)
Coure-la al forn, ja calent, a 200º, uns 20 minuts fins que estigui daurada.
Si sou més comensals, podeu fer el doble de quantitat i fer servir dues masses d’empanada sense doblegar.
Variant de les empanades de brie i frankfurt, que també trobareu en aquest blog.