Empanada de carn d’olla

Nadal, dies de festa i de menjar. I de sobres. Si us fa mandra fer canelons o croquetes, i no sou de menjar carn d’olla, amb la que us sobri de l’escudella de Nadal, podeu fer una empanada boníssima, fàcil i que agrada a tots.

grèvol

 

Empanada de carn d'olla

Per a 2/3 persones

Ingredients:

  • 1 Massa per empanada LA COCINERA
  • 150 g de carn d’olla (gallina, vedella, pollastre, pernil, i si es vol alguna verdura) triturada o tallada molt menuda
  • 3 tomàquets madurs ratllats
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • Oli, sal

Elaboració:

Tallar la ceba, el pebrot vermell (jo primer l’escalivo, però no és imprescindible) a trossos regulars  i sofregir-los en una paella amb una mica d’oli fins que comenci a rossejar. Afegir l’all picat i els tomàquets ratllats, i coure-ho fins que el tomàquet hagi reduït.

Afegir la cran d’olla, barrejar-ho bé i deixar que es sofregeixi bé anar-ho remenant de tant en tant. Salpebrar.

Estendre la massa per empanada i estirar-la una mica amb un corró. Repartir la barreja sobre la meitat. Tapar amb l’altre meitat, tancar el voltant fent un cordó, i fer un forat al mig per tal que surti el vapor. Pintar-la amb ou batut (opcional, fa que brilli una mica, sense queda torrat però més mat)

Coure-la al forn, ja calent, a 200º, uns 20 minuts fins que estigui daurada.

Si sou més comensals, podeu fer el doble de quantitat i fer servir dues masses d’empanada sense doblegar.

Variant de les empanades de brie i frankfurt, que també trobareu en aquest blog.

Aquesta entrada s'ha publicat en Primers plats i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s