Galtes al vi ranci

Som unes grans entusiastes de les galtes, tan de porc com de vedella! Estan bé de preu, són gustoses, tendres, versàtils, un gran plat, però que ara es cuina poc. Si teniu un carnisser de confiança, que us les arregli bé, proveu-les, no us en penedireu. Aquesta recepta pertany a la cuina del xup xup, o sigui lenta elaboració però poca feina. Apta per fer per una colla gran, per tant tingueu-la en compte per aquestes festes!!! Cuina de Nadal! 

grèvol

 Galtes amb vi ranci

Ingredients

  • 4 galtes (por o vedella, és indiferent)
  • 500 grs. de bolets variats
  • 2 cebes
  • 1 parell de tomàquets o 6 cullerades de tomàquet natural en conserva
  • 2 grans d’all (optatiu)
  • 1 got i mig de vi ranci
  • Romaní
  • Oli, pebre i sal

Elaboració

Rostim les galtes a la cassola amb una mica d’oli. Salpebrem i reservem. En el mateix oli sofregim l’all (opcional), i la ceba, tallada menuda. Quan estigui transparent/ daurat (compte no se’ns torri massa) i afegim el tomàquet i sofregim.

Afegim les galtes, el vi ranci, i la branca de romaní, i deixem tapat a foc baix fins que les galtes siguin tendres, aproximadament  1h i mitja (si faltés suc afegir una mica d’aigua).

Traiem les galtes (les desossem si són de porc) i les tallem a talls d’un centímetre de gruix (quedaran com una mena de tall rodó, va bé presentar-les a talls perquè queden més bé a la vista). Passem la salsa pel colador xinès i la tornem a la cassola on la deixarem reduir una mica. Mentre passarem els bolets (prèviament nets o dessalats, segons siguin frescs o en conserva) per la paella lleugerament.

Afegim les galtes a talls a la salsa i hi posem els bolets, que arrenqui un bull. Es pot acompanyar amb un flam d’arròs i/o d’alguna altra salsa per donar una nota de color.

Com totes les carns estofades, és més bo un cop reposat. Apta per a la congelació.

Adaptació de la recepta d’Associació de boletaires www.bdebolets.com

Aquesta entrada s'ha publicat en Segons plats, Tocino, Vedella i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s