Per aquells que us agrada fer pastissos, un de dolç, dolç! Caramel i xocolata quina combinació tan de règim!
Per a 6/8 persones
Ingredients:
Pasta brisa (també la podeu comprar feta)
- 250 grs. farina
- 125 grs. mantega pomada
- 75 grs. sucre blanc
- 1 rovell d’ou
- 2 ó 3 cullerades d’aigua molt freda
Caramel salat:
- 200 grs. sucre blanc
- 100 grs. mantega
- 120 grs. nata líquida 35%
- ½ cullerada de café de sal
Xocolata:
- 190 grs. cobertura xocolata negra
- 150 grs. nata líquida 35%
- 15 grs. mantega
Elaboració:
Començar fent la pasta brisa. Barrejar amb les “barilles” la farina, el sucre, la mantega i el rovell. Quan estigui barrejat i com una galeta esmicolada, afegir-hi l’aigua molt freda i acabar de remenar amb una cullera de fusta o llengua de silicona. Folrar un motlle de pastís, amb les parets baixes, i antiadherent o untat amb mantega i farina, i posar a la nevera 1 hora (així evitarem que la massa baixi de les parets en posar-la al forn).
Ara fem el caramel: en una cassola ample posem el sucre a foc mig – alt i sense remenar anem sacsejant la cassola i el sucre anirà fent-se caramel. Quan estigui tot el caramel fet, afegir-hi la mantega a trossos, tot vigilant que pot esquitxar. Remenar bé i afegir-hi la nata líquida, que farà moltes bombolles. Remenar un parell de minuts i reservar.
Per la xocolata, fer bullir la nata líquida i treure-la del foc, afegir-hi la xocolata a trossos i la mantega. Remenar i reservar.
Per coure la pasta brisa, cal que el forn estigui calent, a 200º. Treure la pasta de la nevera, posar-la al forn calent, i coure-la 15-20 minuts, fins que estigui cuita.
Deixar-la refredar. Abocar-hi el caramel i quan estigui fred, abocar-hi a sobre la xocolata, que si està molt espessa, la podem escalfar una mica.