Costelles de porc al ximixurri

La costella de porc és un plat molt econòmic i molt gustós, cuinada amb aquesta salsa ximixurri, condiment típic argentí, i amb patates i ceba és un plat molt complet. Però en aquesta recepta ens queda el dubte de què és més saborós, si la costella o el llit de patates i ceba!
 

 costella de porc al ximixurri

Per 4 o 6 persones

Ingredients:

  • 4 tires de costella de porc partides per la meitat
  • 1 ceba mitjaneta
  • 2 patates una mica grans
  • 4 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • 2 cullerades de vinagre de Mòdena
  • Una mica  de ximixurri*, curri i sal
    *si no trobéssiu el ximixurri, podeu posar-hi pebre dolç, pebre negre i herbes de Provença i/o orenga.

Elaboració

Encenem el forn perquè es vagi escalfant a 180º

Pelem les patates i la ceba i la tallem a rodanxes per fer de base de les costelles. Les posem directament a la safata, que després anirà al forn, salades i amb una mica de ximixurri o barreja d’herbes.

Damunt posem les costelles, una al costat de l’altra i seguidament posem la sal, la resta del ximixurri i el curri pel damunt. Afegim un raig d’oli i dues cullerades de vinagre (jo hi faig una polvoritzada amb vinagre en esprai) i ho posem al forn.

Posarem la safata al mig uns 20 minuts, si pot ser amb el ventilador del forn. Tot seguit posem el forn en mode a dalt i a baix alhora, entre 10 i 20 minuts més. Donem voltes a les costelles amb unes pinces de cuina perquè quedin una mica més sucoses i rosses per tots cantons.

Passat aquest temps apaguem el forn, el deixem a dins uns 10 minuts més.

Recepta de Receptes amb vida

Aquesta entrada s'ha publicat en Segons plats, Tocino i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Costelles de porc al ximixurri

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s