Croquetes de cabrales amb melmelada de pebrot verd

Amb aquesta recepta i la següent, l’Imma va participar al concurs de tapes de Casa de Tapas Cañota, i va quedar la mar de bé. Són unes croquetes molt originals i molt adequades per a un pica pica. La melmelada també pot servir per acompanyar altres plats o bé per farcir mini tartaletes.

 

 croquetes cabrales

Per a 6-8 persones (unes 36-40 croquetes)

Ingredients per les croquetes:

  • 180 grs. formatge cabrales
  • ½ litre de llet sencera
  • 75 grs. de farina de blat
  • 75 grs. mantega
  • un polsim de sal
  • 2 ous
  • pa ratllat de bona qualitat

Ingredients per la melmelada:

  •  500 grs. de pebrot verd carnós (no el de fregir)
  • 200 grs. de sucre blanc

Elaboració:

Melmelada: en una cassola petita posarem el pebrot verd, rentat i sense llavors, a trossos petits juntament amb el sucre i ho courem tot junt a foc molt lent, durant 35 minuts, remenant de tant en tant. Deixarem refredar una mica.

Croquetes: desfer la mantega i afegir-hi el formatge a trossos, fins que estigui totalment desfet. Afegir-hi la farina i remenar. Afegir la llet tèbia i un polsim de sal, i no parar de remenar fins que la massa es desenganxi de les parets. Deixar refredar en una safata o en una màniga pastissera gran.

Un cop freda la massa de les croquetes, si la tenim a la màniga pastissera fer tires amb la massa i tallar la mida que vulguem de les croquetes. Si tenim la massa en una safata, anar fent les croquetes amb les mans. Passar-les primer per els ous batuts i després pel pa ratllat. Fregir-les en oli d’oliva calent i deixar-les refredar sobre un paper de cuina absorbent.

Triturar la melmelada de pebrot fins que quedi ben fina.

Servir les croquetes amb la melmelada de pebrot verd.

Les croquetes un cop passades per ou i pa ratllat es poden congelar i no perden gens de qualitat.

Aquesta entrada s'ha publicat en Tapes i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Croquetes de cabrales amb melmelada de pebrot verd

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s