
Ingredients per a 8-10 persones:
- 1 gall d’indi sencer i que es pugui farcir, o femella que és més petit
- ½ kg. de castanyes pelades i bullides
- ½ kg. de prunes negres sense os
- ¼ kg. de panses
- ¼ kg. orellanes
- 100 grs. de pinyons
- ½ kg. de salsitxes
- ¼ kg. llom a trossos
- ½ tòfona
- 1 branca de canyella
- 1 bouquet d’herbes
- ½ kg. llard
- ½ litre de vi ranci
- ½ litre de brou d’au
Elaboració:
En una cassola, que pugui anar al forn, rostir amb llard, el llom, les saltsitxes, les castanyes i les orellanes a trossos. Afegir un raig de vi ranci. Quan estigui rostit, afegir els pinyons, les prunes i les panses. Ratllar per sobre la tòfona.
Amb el gall d’indi net, salpebrar-lo. Untar-lo per dins amb llard. Omplir el gall d’indi pel davant i pel darrera amb part del farcit, que quedi ben ple i tancat amb escuradents o cosit amb fil gruixut. Es poden lligar les ales i les cuixes amb cordill per tal que quedi més rodó.
Amb el forn ben calent, a dalt i baix a 200º, posar el gall d’indi al mig de la cassola ben untat per fora amb llard, i la resta del farcit al voltant, amb la branca de canyella i el bouquet d’herbes. Posar-lo al mig del forn una hora, als 30 minuts regar per sobre al el propi suc.
Passat aquest temps, afegir un raig de vi ranci i un raig de brou calent, i untar un paper de forn amb llard per tapar el gall d’indi i el farcit (així no es cremarà). Baixar el forn a 150º i cada 30 minuts remullar el gall d’indi amb el propi suc, i si cal afegir més brou. Aproximadament una hora de cocció per quilo de gall d’indi.
Reblogged this on Celler-Adocse.