Torró de crema cremada

Els torrons són les postres més típiques del Nadal a Catalunya, i el de crema cremada és el nostre preferit. Acabat de fer, té un textura suau que enamora, i per tant fet a casa estarà al seu punt. No és difícil i afegeix un plus a les postres de les festes.
 
grèvol
 

torro crema cremada

Ingredients:

  • ½ quilo sucre blanc
  • 125 cl. aigua
  • ½ quilo ametlla molta
  • 1 ou sencer
  • 4 rovells d’ou

Elaboració:

Amb el sucre blanc i l’aigua fer un almívar. Quan comenci a fer bombolles, anem remenant (uns 15 minuts), tirem una gota en un platet que posem dret i mirem si rellisca i si queda compacte, ja estarà a punt. Barrejar l’almívar calent amb l’ametlla molta. Remenar i afegir l’ou sencer i els rovells, fins que la massa absorbeixi tots els ous.

Abocar la massa de torró en un motlle i coure-ho al forn 180º uns 5 minuts. Treure’l del forn i quan estigui fred, tallar-lo i cremar-lo amb sucre com si fos crema catalana.

Com que ens sobraran un munt de clares d’ou, recordeu la recepta de torró blanc, també molt adient a aquestes festes.

Recepta de La Vanguardia 21-12-2012

Aquesta entrada s'ha publicat en Postres i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Torró de crema cremada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s