Conill amb gambes. Mar i muntanya

Els plats anomenats “mar i muntanya” combinen ingredients propis de terra o terra endins, amb altres propis del mar. En aquest cas conill i gambes, en una recepta senzilla de fer però que dóna molt bon resultat. També es pot fer amb pollastre, picantons, etc.
 
 
conill amb gambes 

Per a 4 persones

Ingredients:

  • 1 conill tallat a octaus
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 20 grs. xocolata negra (70%)
  • 10 grs. ametlles picades
  • 1 vas d’aigua
  • 1 vas de conyac
  • 12 gambes (o gamba llagostinera que és més econòmica)
  • Sal i pebre

Elaboració:

En una cassola rostir molt lleugerament les gambes, reservar. A la mateixa cassola posar-hi el conill salpebrat, rostir lleugerament i afegir-hi la ceba i l’all trinxat, deixar rostir junt uns 15 minuts, reservar el conill.

Posar a la cassola les ametlles i deixar que es sofregeixin una mica. Afegim l’aigua, el conyac i la xocolata i deixem que bulli lentament uns minuts, per evaporar l’alcohol.

Incorporem el conill i les gambes i ho deixem coure junt uns 15 minuts a foc lent i amb la cassola tapada.

Si volem que la salsa tingui una textura més fina, posem el conill i les gambes a una cassola neta i passem la salsa pel colador xinès.

Aquesta entrada s'ha publicat en Conill, Segons plats i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Conill amb gambes. Mar i muntanya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s