
Per a 4 persones
Ingredients
- 300grs de carbassa
- 400grs d’arròs (millor un d’una mena de gra petit o mitjà. Absorbeixen millor el brou i deixen anar més midó)
- 150grs. de gorgonzola o qualsevol formatge blau
- 1 ceba
- 250cl vi blanc
- 1 litre de brou vegetal
- Sal i pebre
Elaboració
Tallar molt petita la carbassa i la ceba. Sofregir-les a foc lent fins que estiguin toves. Amb aquest sistema la carbassa queda mig desfeta però no del tot, en conseqüència queda una textura en que la carbassa “es nota”. Si volem una textura més suau, un cop sofregida la ceba amb la carbassa, la posem al vas del minipimer, hi afegim una mica del brou, i triturem.
Tornem la pasta obtinguda a la paellera, (si no l’hem triturat quan estiguin toves) i hi posem el vi blanc i deixem reduir. Afegim l’arròs i donem unes voltes perquè agafi el gust, uns dos minuts.
Afegim el brou ben calent a poc a poc anar remenant perquè l’arròs deixi anar el midó. Després de 15 minuts afegir-hi el formatge tallat a trossos petits i remenem enèrgicament. Als 18 minuts parar i deixar reposar, compte durant dos o tres minuts segueix absorbint el brou, si ja està molt sec no quedarà cremós.
Rectificar de sal i pebre.
Recepta inspirada en el rissoto del Restaurant Pizza Si de Terrassa