Risotto de carbassa amb gorgonzola

El risotto és un plat d’arròs típic de la cuina italiana en que la combinació del midó de l’arròs, el brou i la salsa i/o formatge, fan una crema molt gustosa amb sabors tan diferents com aliments si poden afegir. En aquest cas una combinació peculiar: la carbassa i el formatge blau.
 
 
Risotto carbassa

Per a 4 persones

Ingredients

  • 300grs de carbassa
  • 400grs d’arròs (millor un d’una mena de gra petit o mitjà. Absorbeixen millor el brou i deixen anar més midó)
  • 150grs. de gorgonzola o qualsevol formatge blau
  • 1 ceba
  • 250cl vi blanc
  • 1 litre de brou vegetal
  • Sal i pebre

Elaboració

Tallar molt petita la carbassa i la ceba. Sofregir-les a foc lent fins que estiguin toves. Amb aquest sistema la carbassa queda mig desfeta però no del tot, en conseqüència queda una textura en que la carbassa “es nota”. Si volem una textura més suau, un cop sofregida la ceba amb la carbassa, la posem al vas del minipimer, hi afegim una mica del brou, i triturem.

Tornem la pasta obtinguda a la paellera, (si no l’hem triturat quan estiguin toves) i hi posem el vi blanc i deixem reduir. Afegim l’arròs i donem unes voltes perquè agafi el gust, uns dos minuts.

Afegim el brou ben calent a poc a poc anar remenant perquè l’arròs deixi anar el midó. Després de 15 minuts afegir-hi el formatge tallat a trossos petits i remenem enèrgicament. Als 18 minuts parar i deixar reposar, compte durant dos o tres minuts segueix absorbint el brou, si ja està molt sec no quedarà cremós.

Rectificar de sal i pebre.

Recepta inspirada en el rissoto del Restaurant Pizza Si de Terrassa

Aquesta entrada s'ha publicat en Arrossos, Primers plats i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s