Fricandó (primera recepta)

Plat típic de la cuina catalana a base de vedella tallada a filets molt prims i bolets, normalment carreretes, també anomenats cama-secs o falsos moixernons. És un plat que es pot cuinar el dia abans i reescalfar i,  fins i tot, queda millor que acabat de fer!
 
Fricando

Ingredients:

  • 500grs. de bistecs de vedella (no gaire grans així són més fàcils de moure)
  • 200grs de tomàquets o 150grs. de tomàquet natural triturat de llauna
  • Farina
  • 1 ceba
  • ¼ de litre de brou (pot ser de pastilla o tetra-brick)
  • 200cl vi negre
  • 100grs carreretes seques (més o menys, això va molt a gust del consumidor)
  • 1 picada d’ametlles
  • Sal i pebre

Elaboració: 

Es fregeixen els bistecs prèviament salpebrats i enfarinats. Es reserven. Si a la paella hi han quedat molts cremallons de farina, retirar-los. Sofregir la ceba, tallada molt fina, en el mateix oli. Posem el tomàquet (pelats i sense llavors si són naturals). Afegim el vi negre, deixem reduir, i hi afegim el brou.

Posem la carn en aquesta salsa i ho deixem coure a foc lent durant 1 hora i mitja (de vegades amb menys temps n’hi ha prou), tapat i controlant que no s’enganxi. Cap al final afegir les carreretes i la picada.

Si ens falta suc, podem afegir-hi l’aigua d’hidratar els bolets. Compte! És un bolet que porta molta sorra, i és fràgil, se l’ha de rentar bé canviant-li l’aigua diverses vegades.

Es pot acompanyar amb un arròs blanc tot i que és molt bo tot sol!

Aquesta entrada s'ha publicat en Segons plats, Vedella i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Fricandó (primera recepta)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s