Musclos amb salsa picant

Els musclos són animals bivalves de closca negra filtradors que viuen fixats a la roca, tot i que també en trobem de viver. La millor època del musclo salvatge és el final de la primavera i començament d’estiu. Són una menja molt versàtil a la cuina, tot i que no agraden a tothom. Els salvatges són de mida més reduïda mentre que els de viver són més grossos i molsuts.
 
 
Musclos

Ingredients

  • 1kg de musclos
  • 1 ceba grossa
  • 1 pot de tomàquet triturat
  • ¼ de litre de vi blanc
  • 2-3 bitxos
  • 2 grans d’all
  • Julivert

Elaboració

Rascar lleugerament amb una ganivet les closques fins a treure’n les restes d’altres animals i els “esparts” i algues.
Obrir el musclos en una olla amb un dit d’aigua i una mica de vi. Un cop oberts, separar les dues valves, posant la que contingui el cos en una safata.
Triturar la ceba molt petita i sofregir-la, afegir-hi els grans d’all també tallats molt petits. Quan comenci a enrossir Afegir-hi el vi deixant que evapori l’alcohol, afegir el tomàquet, remenar i deixar que redueixi.
Quan ja hagi reduït, salpebrar i afegir el julivert i els bitxos. Deixar 5 min. i retirar del foc.
Amb un cullera posar la salsa calenta sobre el cos del musclo. Servir abans que es refredi.

Aquesta entrada s'ha publicat en Marisc, Segons plats, Tapes i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Musclos amb salsa picant

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s