Estofat de vedella amb patates (segona recepta)

Gran plat l’estofat! I per això mateix és el plat més buscat al nostre blog, amb molta diferència. Per aquesta raó, us en proposem una segona recepta, no és molt diferent, un estofat és un estofat!, però aporta matisos. L’estofat és senzill, econòmic, ràpid, apte per la carmanyola o per congelar, un plat molt i molt complet.
 

Estofat 2a recepta

Per a 4 persones 

Ingredients

  • ½ kg de vedella tallada a quadrats o grans daus
  • 1 ceba
  • 1 vas petit de xerès sec
  • 3 cullerades grans de tomàquet triturat
  • 1 bouquet garni (conjunt d’herbes)
  • ½ kg de patates
  • ¼ kg de brou
  • 1 pot de pèsols en conserva d’uns 185 grs.
  • Sal i pebre

 Elaboració 

En una olla o cassola posem oli i daurem els trossos de vedella, reserven. En el mateix oli hi posem la ceba tallada molt menuda i la deixem coure, quan es comenci a enrossir hi afegim el xerès i deixem reduir. Afegim el tomàquet i quan ja està cuit hi posem el bouquet, el brou (també podem utilitzar aigua, o caldo prepreparat), i la carn. 

Salpebrem i ho deixem coure lentament, tapat. Quan la carn comença a estar tendre, afegim les patates pelades i tallades a daus, després els pèsols ben escorreguts (la quantitat és orientativa, dependrà del gust de cadascú). Deixem coure el conjunt, tapat, a foc lent, una mitja hora, fins que les patates estiguin tendres.

Aquesta entrada s'ha publicat en Vedella i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s