Pastís Sacher amb maduixa

El sacher o sachertorte, és un pastís d’origen austríac, rodó, a base de pa de pessic de xocolata untat amb melmelada d’albercoc i cobert de xocolata sòlida. S’acompanya amb nata, perquè és una mica contundent. Aquí us presentem la nostra versió, és més flonjo i  hi posem melmelada de maduixa. Un èxit entre petits i grans!
 

Sacher

Sacher1

Per a 6/8 persones

Ingredients:

  • 125 grs. xocolata negre, cobertura o tipus Nestlé postres
  • 6 ous
  • 125 grs. mantega pomada
  • 135 grs. sucre llustre
  • 1/2 cullerada d’essència de vainilla
  • 100 grs. sucre blanc
  • 100 grs. farina de blat

Per la melmelada de maduixa:

  • 175 grs. melmelada de maduixa
  • 3 o 4 cullerades soperes d’aigua

Per la cobertura de xocolata:

  • 125 xocolata negre, cobertura o tipus Nestlé postres
  • 125 sucre blanc
  • 125 ml. aigua

Elaboració:

Encendre el forn a 180º. Fondre la xocolata al bany maria o al microones, vigilant que no es cremi. Batre la mantega pomada amb una cullera de fusta i afegir-hi el sucre llustre i remenar fins que blanquegi. Afegir l’essència de vainilla. Separar les clares dels rovells d’ou. Afegir els rovells d’ou, un per un a la mantega i el sucre i anar remenant. Afegir la xocolata desfeta.

Muntar les clares a punt de neu i afegir el sucre blanc. Afegir 1/3 de la farina i 1/3 de les clares a la barreja de xocolata i remenar amb compte amb una llengua de silicona o de fusta. Repetir afegint la resta de farina i de clares a punt de neu.

En un motlle de silicona antiadherent o metàl·lic untat amb mantega i farina, abocar-hi la barreja de xocolata i coure-la al forn 45 minuts.

Per fer la melmelada, fer-la coure en un cassó amb el sucre i l’aigua uns 10 minuts, colar-la amb un colador xinés i es torna a posar al cassó per coure-la uns 5 minuts més sense deixar de remenar. Deixar que es refredi.

Un cop fet el pastís, desemmotllar-lo sobre una reixa del revés, i quan estigui una mica fred cobrir amb la melmelada.

Per la cobertura, desfer la xocolata amb l’aigua i el sucre blanc, i quan estigui tèbia, cobrir tot el pastís.

Aquesta entrada s'ha publicat en Pastissos, Postres i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Pastís Sacher amb maduixa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s