Per a 4 persones
Ingredients:
- ¾ kg. de sípia
- 1 ceba
- 1 tomàquet madur
- 2 pastanagues
- 2 patates
- 6 alls
- 1 fulla de llorer
- 50 cc. de vi ranci
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració:
En una cassola amb oli fregiu la ceba picada. Afegir el tomàquet ratllat i sofregir-ho tot. Si teniu la bossa de la sípia, afegiu-la al sofregit. Posar-hi les pastanagues pelades i a rodanxes, la sípia a trossos, els alls pelats, la fulla de llorer i el vi ranci. Tapar la cassola, afegir-hi una mica d’aigua i coure uns 30 minuts a foc lent. Afegir-hi les patates pelades i trencades a trossos i coure-ho tot 20 minuts més.
La sípia pot ser neta o bruta. La neta no té la bossa per fer la salsa amb més de gust, però també queda bé per fer el guisat. Si teniu la tinta de la sípia la podeu congelar per a qualsevol altra recepta.
Reblogged this on Celler-Adocse.