Vedella amb bolets

La vedella amb bolets, és un plat molt català,que ve de la Catalunya rural. De fet molts pobles no es mengen els bolets, mentre que entre els catalans són tota una tradició, una manera de viure. La recepta  que us presentem ja la cuinava l’àvia Matilde, que la va passar a la Rosa, i la Clara i finalment a la Montse.
 

vedella amb bolets

Ingredients

  • 1 tall rodó lligat (serveixen moltes peces, deixeu-vos aconsellar pel carnisser) (uns 175 – 200 grs. per persona)
  • 2 pastanagues
  • 2 tomàquets mitjans
  • 2 cebes
  • Llorer
  • 1 cabeça d’all
  • 1 got de vi negre
  • 1 got de conyac
  • Caldo suau (el podem fer amb verdures i una mica de pollastre o directament utilitzar 1/2 pastilla amb aigua)
  • Bolets
  • Pinyons, ametlles, avellanes, julivert, sal i pebre

Elaboració

24 hores abans de cuinar la carn posar a dessalar els bolets, canviant-los d’aigua un parell o tres de cops. Tastar-los al final del procés per saber si estan al punt.

Salar la carn i posar-la a rostir en una cassola amb una mica d’oli, amb la pastanaga tallada, els tomàquets sencers, les cebes senceres, la cabeça d’alls sense pelar i el llorer.

Rostir-ho lentament, anar donant voltes, anant en compte que les verdures no se’ns enganxin.

Un cop cuit s’hi afegeix el vi i el conyac, amb el foc al màxim perquè no pari de bullir. Quan el tall ja s’ha “begut” els licors, afegir-hi el brou suau bullint fins cobrir el tall.

Deixar-ho fent xup-xup 2 hores +/- i anar-ho girant. Retirar la vedella fins que es refredi. Mentre, passar el suc pel colador “xino“. Quan la carn està freda, tallar-la, en talls d’un cm de gruix, i col·locar-la a la cassola, cobrint-la amb el suc.

Saltejar els bolets ben escorreguts i afegir-los a la vedella. Després afegir una picada de pinyons, ametlles, julivert, avellanes, sal i pebre.

Deixar que faci xup-xup durant mitja hora tapat, després destapar, i deixar que acabi de coure i redueixi la salsa, compte que es pot enganxar!!!!

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Segons plats, Vedella i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Vedella amb bolets

  1. Retroenllaç: Caçadors i menjadors de bolets | L'escorxador

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s