
Per a 6/8 persones
Ingredients:
- 20 làmines de canelons
- 1 cervell de xai
- 250 grs. de carn magra de porc a trossos
- 1 pit de pollastre, sense os, a trossos
- 2 fetges de pollastre
- 1 ceba petita
- 2 tomàquets madurs
- 1 tòfona (trufa)
- 1 copa de vi ranci
- Oli, sal i pebre
- Formatge ratllat
Beixamel per la farsa:
- 1 cullerada de postres de farina
- 200 ml. de llet
- 20 grs. de mantega
Salsa beixamel per cobrir:
- ½ l. de llet
- 40 grs. de mantega
- 40 grs. de farina
- Formatge ratllat i mantega per gratinar
- Sal, pebre i nou moscada
Elaboració:
Bulliu les plaques de canelons en abundant aigua salada. Tireu els canelons d’un en un i deixeu-los bullir lentament uns 15 minuts remenant-los sovint, però amb compte per a no trencar-los. Un cop cuits, traieu-los amb una escumadora i poseu-los sobre un drap de cotó, un al costat de l’altre, a punt per farcir-los.
Bulliu el cervell en aigua salda i amb una fulla de llorer, uns 15 minuts. Deixeu-lo refredar.
Fregiu la carn de porc i el pollastre en una cassola amb una mica d’oli. Daureu-la lleugerament i afegiu-hi els fetges a trossos; tireu-hi la ceba picada fina, sofregiu-la, afegiu els tomàquets ratllats, coeu uns 10 minuts, ruixeu-ho amb el vi ranci i deixeu-ho coure uns minuts fins que el vi s’hagi evaporat. Afegiu el cervell trossejat i salpebreu.
Passeu-ho tot per la picadora. Escalfeu la mantega, daureu la farina i tireu-hi la llet, fent una beixamel. Afegiu-hi les carns picades, i ratlleu la tòfona, molt fina, per sobre. Deixeu-ho coure 5 minuts.
Per farcir els canelons, podeu fer servir una màniga de plàstic o silicona, o bé anar-los farcint amb una cullera, i enrotlleu-los.
Fer la salsa beixamel per cobrir els canelons: desfeu la mantega en un cassó, afegiu-hi la farina i deixeu-ho coure una mica remenant amb l’espàtula o batedor. Afegiu-hi la llet, i remeneu perquè no faci grumolls fins que es cogui i espessi. Poseu sal, pebre i nou moscada.
En una safata que pugui anar al forn, poseu una mica de salsa beixamel al fons, a sobre aneu col·locant els canelons un al costat de l’altre. Aboqueu la resta de salsa beixamel sobre els canelons, poseu-hi formatge ratllat i unes boles de mantega i gratineu fins que estiguin ben daurats.
Reblogged this on Celler-Adocse.