Tronc de Nadal. Receptes de Nadal

El pastís que anomenem tronc de Nadal, és una representació del tió. Es serveix de postres en el dinar de Nadal. Aquesta és una recepta per a cuineres més agosarades que les altres del nostre blog. No és senzilla, però està a l’abast de tothom.

grèvol

Tronc de Nadal

Per fer amb el kit roll cake de Lékué

Ingredients
Per a 6 / 8 persones

Ingredients pel pa de pessic melindro:

150 g clares (equival a 4 ous grossos)
80 g sucre
40 g rovells (equival a 4 ous grossos)
25 g Maizena
25 g farina

Elaboració

Preparació del pa de pessic

Muntar les clares a punt de neu i reservar. Batre els rovells amb el sucre fins que blanquegin. Afegir els rovells, d’un en un, i continuar batent. Afegir la farina i la Maizena, tamisades, i remenar amb una cullera de fusta o llengua de silicona, remenant de baix cap a dalt perquè no baixin.

Posar la massa dins el silpat Lekué amb vora, que ocupi tota la superfície, i coure al forn, ja calent, a 190-200ºC durant uns 15-20  minuts. Un cop cuit treure del forn i deixar refredar.

Ingredients per a la trufa:

120 g nata
150 g xocolata negra
24 g sucre invertit (com fer-lo al programa Cuines de TV3, tot i que també es pot comprar)
36 g mantega pomada
1 beina vainilla o essència de vainilla

Preparació de la trufa:

Posar a escalfar la nata amb la vainilla fins que bulli. Afegir la xocolata i remenar fins que es desfaci, fora del foc. Afegir el sucre invertit i la mantega. Deixar a la nevera durant una hora com a mínim. (millor si la trufa es fa el dia anterior a muntar el pastís). Si la tenim feta del dia abans, l’haurem de muntar una mica.

Muntatge del tronc de Nadal:

Sobre la placa de pa de pessic ja freda estirem la trufa. Amb l’ajuda del silpat enrotllarem el braç de gitano. Un cop enrotllat el cobrim amb la trufa que haurem batut prèviament. El podem decorar per sobre amb uns sprinkles, fruita crispi, cacao,… Posar a la nevera perquè refredi.

El sucre invertit és líquid i el podrem trobar a botigues especialitzades en cuina, Gadgets, així com diferents motius per a la decoració del tronc de Nadal. També hi ha marques, Dr. Oetker, que fan nombrosos productes per a la decoració de pastissos i que es troben a diversos supermercats (Casa Evaristo per exemple).

Aquesta entrada s'ha publicat en Pastissos, Postres i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s