Bica mantecada

La bica o bica mantecada són unes postres típiques de Galícia, principalment de la província d’Ourense, d’elaboració artesana, similar a un pa de pessic, és una mica més gras al portar nata i mantega abundant. Però si és bo, quina importància té que engreixi?
 

Ingredients:

  • 400 grs. farina blanca
  • 300 grs. sucre blanc
  • 4 ous
  • 200 grs. mantega pomada (a temperatura ambient)
  • 200 grs. nata líquida 35%
  • 1 sobre de llevat
  • Sucre llustre per decorar

Elaboració:

Batre els 4 ous amb el sucre i la mantega fins que blanquegi. Afegiu la nata líquida. Incorporeu la farina i el llevat, tot tamisat, barrejant a poc a poc. Aboqueu la massa en un motlle folrat amb paper de forn, o un de silicona o untat amb mantega i farina.

Poseu el motlle al forn, ja pre-escalfat a 160º durant 1 hora. Deixeu-lo refredar abans de desemmotllar i decoreu-lo amb sucre llustre.

Recepta de Viure de La Vanguardia a La cuina no fa por

Aquesta entrada s'ha publicat en Pastissos, Postres i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s