Conserva de bolets

Els bolets s’han de conèixer, no fem experiments! Que poden sortir “cars”! Ja hem explicat com conservar els fredolics, bolets fràgils que no aguanten bé el procés de salat, els ceps, trompetes de la mort i rossinyols, millor assecar-los (tot i que els rossinyols també es poden salar), i tots es poden congelar. Però la millor manera de conservar-los és amb aquesta salmorra. Un cop dessalats, queden com acabats de collir!
 

Triar, netejar (tallant les cues, les parts trencades o aixafades, pelar cues, barret i treure l’escuma de sota de ceps i mollerics, etc.), i trossejar (els més grossos) el bolets.

Posar-los en un recipient gros (olla, palangana) i escaldar-los tirant aigua bullint pel damunt. Es deixa refredar una mica i es renten amb la mateixa aigua de la sorra, terra i restes vegetals (fulletes, molses, agulles de pi, etc.). Si es vol o creiem que fa falta aquest procés es pot repetir.

Agafar pots de vidre (ben nets i que tapin bé) i posar-hi un llit de sal i s’hi van posant els bolets, sense escórrer. Quan tenim una capa afegir-hi sal. Quan el pot és gairebé ple, acabar d’omplir-lo amb l’aigua de netejar els bolets, sense brosses, i sal. Que els bolets quedin ben coberts. Tapar i posar una etiqueta amb la data.

Amb aquest sistema els bolets duren molt, 2 o 3 anys, i molt més que congelats (nosaltres només congelem els fredolics), i conserven millor el gust i l’aroma que retrobarem quan els cuinem.

Quan els hàgim de cuinar, el dia abans s’han de rentar amb aigua abundant, aquesta aigua la canviarem diverses vegades. Abans de cuinar-los tasteu els bolets, ja estan escaldats i es poden menjar perfectament. No poseu bolets sense tastar a cap plat, si són salats us el poden ben esguerrar. L’aroma que quedi un cop desalats ha de ser de bosc.

La cuina no fa por

Aquesta entrada s'ha publicat en Altres i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Conserva de bolets

  1. Retroenllaç: Caçadors i menjadors de bolets | L'escorxador

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s