Amanida de tardor

Les amanides semblen més pròpies de l’estiu, però aquesta amb la magrana (les millors, les de la Montsino), les verdures, el contrast de formatges, és un mosaic de colors i sabors.
 

Per a 6 persones

Ingredients:

  • 200 grs. barreja d’enciams (hi ha bosses ja preparades als comerços)
  • 1 magrana pelada
  • 6 raves tallats a rodanxes fines
  • 1 pebrot verd tallat juliana
  • ½ pebrot vermell tallat juliana
  • 100 grs. nous pelades
  • 100 grs. dauets de pa torrat o fregit al gust
  • Encenalls de formatge parmesà
  • Sal

Cremós de formatge:

  • 100 grs. de formatge cremós (tipus Philadelphia)
  • 50 cl. oli d’oliva

Vinagreta:

  • 40 cl. vinagre de Mòdena
  • 120 cl. d’oli d’oliva
  • Sal

Muntar l’amanida a cada plat individualment.

Començar posant al plat un grapat de la barreja d’enciams. A sobre unes tires de pebrot verd i vermell, seguit de uns grans de magrana i unes rodanxes de rave. A continuació uns quants dauets de pa i 2 o 3 nous trossejades. Posar-hi un polsim de sal. Afegir unes encenalls de parmesà.

Barrejar enèrgicament el formatge cremós amb l’oli d’oliva, remenant amb una forquilla o un batedor, i posar un cullerada petita al centre de l’amanida i una mica més pel voltant.

Fer la vinagreta amb el vinagre, l’oli i un polsim de sal, barrejar-la enèrgicament en un pot o “biberó” de cuina, i just abans de servir, amanir cada plat.

És una amanida on cada comensal, en tenir-la davant gaudirà de tots els colors i aromes, i la barrejarà, per menjar-la i gaudir de tots els sabors.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Amanides, Primers plats i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Amanida de tardor

  1. barracavilbor ha dit:

    Una amanida boníssima i bonica. La faré!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s