Per a 6 persones
Ingredients
- 6 llonzes o costelles de porc
- 2 grans d’all
- 1 ceba picada finament
- 1 porro picat ben fi
- 1 pastanaga picada finament
- 1 tomàquet madur ratllat
- 250 grs. castanyes fresques pelades
- Oli d’oliva
- 1 litre de brou de carn (vedella o porc)
- Aigua
- 15 avellanes o ametlles torrades
- 1 galeta tipus maria
- Sal i pebre
Elaboració
Per pelar les castanyes fàcilment, traieu la pell exterior, feu bullir aigua i escaldeu les castanyes a l’aigua, fora del foc. Deixeu-les uns minuts a l’aigua i, vigilant de no cremar-vos, peleu-les. Si les castanyes no són fresques, i són seques, cal que les hidrateu ½ hora en aigua calenta.
Salpebreu les llonzes i enrossiu-les en una cassola amb oli. Reserveu-les a part.
A la mateixa cassola feu un sofregit amb la ceba, el porro, la pastanaga i un alls picat. Quan estigui mig cuit, afegiu el tomàquet ratllat i deixeu-ho coure fins que estigui ben confitat. Fora del foc tritureu-ho tot amb un got de brou i poseu amb la resta de brou i les llonzes. Si el brou no cobreix les llonzes afegiu una mica d’aigua. Deixeu-ho coure 45 minuts a foc suau, fins que la carn sigui ben tova. Als 20 minuts afegiu les castanyes. Rectifiqueu de sal.
Feu una picada amb les ametlles o avellanes, un gra d’all i la galeta, i afegiu-ho a la cassola, remeneu i després de 5 minuts apagueu el foc i deixeu-ho reposar una estona abans de servir.
Recepta de la revista Cuina.
Reblogged this on Celler-Adocse.