Costelles de porc amb castanyes

Plat típic de la cuina catalana de tardor, la castanya, molt utilitzada en la cuina fa uns anys, ha caigut en desús, tret de la típica castanyada. Però és un acompanyament molt adequat per aquestes dates, bé de preu i resulta una recepta fàcil de fer i que permet guardar per a la carmanyola.
 

Per a 6 persones

Ingredients

  • 6 llonzes o costelles de porc
  • 2 grans d’all
  • 1 ceba picada finament
  • 1 porro picat ben fi
  • 1 pastanaga picada finament
  • 1 tomàquet madur ratllat
  • 250 grs. castanyes fresques pelades
  • Oli d’oliva
  • 1 litre de brou de carn (vedella o porc)
  • Aigua
  • 15 avellanes o ametlles torrades
  • 1 galeta tipus maria
  • Sal i pebre

Elaboració
Per pelar les castanyes fàcilment, traieu la pell exterior, feu bullir aigua i escaldeu les castanyes a l’aigua, fora del foc. Deixeu-les uns minuts a l’aigua i, vigilant de no cremar-vos, peleu-les. Si les castanyes no són fresques, i són seques, cal que les hidrateu ½ hora en aigua calenta.

Salpebreu les llonzes i enrossiu-les en una cassola amb oli. Reserveu-les a part.

A la mateixa cassola feu un sofregit amb la ceba, el porro, la pastanaga i un alls picat. Quan estigui mig cuit, afegiu el tomàquet ratllat i deixeu-ho coure fins que estigui ben confitat. Fora del foc tritureu-ho tot amb un got de brou i poseu amb la resta de brou i les llonzes. Si el brou no cobreix les llonzes afegiu una mica d’aigua. Deixeu-ho coure 45 minuts a foc suau, fins que la carn sigui ben tova. Als 20 minuts afegiu les castanyes. Rectifiqueu de sal.

Feu una picada amb les ametlles o avellanes, un gra d’all i la galeta, i afegiu-ho a la cassola, remeneu i després de 5 minuts apagueu el foc i deixeu-ho reposar una estona abans de servir.

Recepta de la revista Cuina.

Aquesta entrada s'ha publicat en Segons plats, Tocino i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Costelles de porc amb castanyes

Deixa una resposta a Administrador Cancel·la la resposta