Patates emmascarades amb fredolics

El fredolic és un bolet que es fa en indrets freds, és abundant, però s’ha de conèixer perquè té “imitadors” tòxics. No és el bolet més gustós, però és molt versàtil, i se’n fan un munt de plats, tant com a complement com a ingredient principal. No és un plat  bonic, però és molt gustós.
http://www.tv3.cat/bolets/fitxa/Els-fredolics/47
 
 

Per a 4 persones

Ingredients

  • 1 patata mitjana /gran per persona o uns 750 gr. de patates
  • 1 tros d’uns 150 gr. de botifarra negra ampla
  • 200 gr. de fredolics nets, i sofregits.

Elaboració

Aquest plat es pot fer sense els fredolic, però aquest li donen gust de tardor.

Si els fredolics són acabats de collir, netegeu-los amb compte amb aigua (és un bolet molt fràgil), després, ben escorreguts, sofregiu-los amb oli. En aquest punt els podeu congelar i en tindreu per altres vegades o per altres receptes (truita, sopa).

Bulliu les patates uns 18 minuts depenent de la mena. Mentre, desfeu la botifarra negra, pelada, a la paella amb un raig d’oli. Quan les patates estiguin bullides, aixafeu-les amb una forquilla o un passa-pures si el puré us agrada més fi de textura.

Aquesta entrada s'ha publicat en Primers plats i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Patates emmascarades amb fredolics

  1. Agnès ha dit:

    Jo, com que no he trobat fredolics, ho he fet amb una barreja de rossinyols i trompetes de la mort, i com que no m’agrada la botifarra negra ho he fet amb llonganissa. Realment NO és un plat “bonic” però està boníssim!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s