Carn rostida amb prunes

Estem a la tardor i s’imposen els rostits, calents i saborosos, fan festa, però, alhora, són ideals per congelar, ja que la salsa els amoroseix i no deixa que es ressequin. Una solució per tenir menjar sempre apunt, cuinar de més i guardar, congelat el sobrant.
 
 

Ingredients

  • 500 gr. de carn de vedella en un sol tros (el peixet, el tall que es pela, tapa plana, deixeu-vos aconsellar per la carnissera o carnisser)
  • 2 cebes mitjanes
  • 250 gr. de prunes seques
  • ¼ de litre de salsa espanyola

Elaboració

Rostir el tall de carn, sencer i sense lligar, amb oli i la ceba a trossos. Un cop ben ros, el retirem i preparem la salsa espanyola o sense retirar-lo posem la salsa espanyola prèviament preparada i un vaset d’aigua. Tapat i a foc molt lent ho deixem coure uns 30 minuts, donant-li voltes cada 10 perquè no s’enganxi, si es queda sec, afegir una mica d’aigua.

Retirar la carn i esperar que es refredi per poder tallar-la. Es posa a una cassola neta i per sobre s’hi afegeix la salsa colada. Salpebrar. Deixar coure uns 15 minuts, tapat i a foc molt lent. Afegir les prunes, que prèviament s’han posat uns deu minuts en aigua calenta, escorregudes.

Com tots els rostits, és més bo l’endemà, ja que la carn ha incorporat més el gust de la salsa.

Aquesta entrada s'ha publicat en Segons plats, Vedella i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Carn rostida amb prunes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s