Carn ofegada

Els estofats són un plat adequat a la tardor i l’hivern. Calòrics, amb un suc que es presta a sucar-hi pa, són propis de la cuina casolana i popular.
 
 

Ingredients

  • 1 kg. ½ de jarret tallat a daus
  • 1 cabeça d’alls
  • 2 cebes
  • 1 tomàquet,
  • 2 pastanagues
  • 3 patates, una fulla de llorer
  • 30 grs. de xocolata negre (tipus Lindt 70%)
  • Oli, sal i pebre

Elaboració:

Salpebrar la carn i daurar-la a la cassola en una mica d’oli d’oliva. S’afegeix les cebes i les pastangues tallades a trossets petits, i la cabeça d’alls sencera (una mica pelada). Es remena una mica i s’afegeix el tomàquet ratllat. S’abaixa el foc i es tapa. Quan s’ha begut tot el suc, s’hi posa aigua fins a la meitat dels ingredients. Al cap d’una hora i mitja s’hi posen les patates a daus, el llorer i la xocolata. Es cou tot de 30 a 40 minuts més. Rectificar de sal.

Aquest tipus de plat és més bo d’un dia per l’altre.

Si es fa a l’olla a pressió, es tapa l’olla i es cou 15 minuts després de posar-hi el tomàquet i una mica d’aigua. Aleshores s’obre i s’afegeixen les patates, el llorer i la xocolata (si cal afegir una mica més d’aigua). Es torna a tapar i es cou 15 minuts més.

Recepta del llibre Estofats, plats de sempre de Mariona Quadrada

Aquesta entrada s'ha publicat en Segons plats, Vedella i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Carn ofegada

  1. cristina ha dit:

    Us vull felicitar pel blog que heu engegat i pel que veig, mantenint amb receptes boníssimes.
    Vaig fer l’amanida d’anxoves i pebrot i el coctail Virgin Mary i tothom va repetir i xupar-se els dits. Eren companys d’un curs de cuina que tenen un pal.ladar molt fi. Moltes gràcies pels consells.
    Cocinitas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s