Pastís de porros i gambes

El pastís que aquí us ensenyem és un variant de la quiche francesa. Enlloc de fer-la amb pasta brisa, la fem amb pasta de full que li dóna un punt d’original. És fàcil, i ens pot servir per aquells àpats que volem deixar preparats, ja que és bona tant calenta, com freda
 

Per a 6 persones

Ingredients:

  • 1 placa de pasta de full congelada o refrigerada
  • 200 grs. gambes pelades congelades
  • 4 porros
  • 3 ous
  • 150 grs. formatge gouda o un altre que sigui cremós, a llesques
  • Oli, sal i pebre

Elaboració:

Rentar i tallar els porros a rodanxes. Coure’ls al vapor o bé en una paella amb una mica d’oli fins que estiguin tous. En una paella saltejar les gambes en una mica d’oli, amb sal i pebre. Fora del foc barrejar les gambes amb els porros, i amb els tres ous batuts.

A part, folrar un motlle rodó o rectangular, amb paper de forn, i posar-hi la pasta de full aixecant una paret d’uns dos dits d’alçada. Punxar bé la pasta de full i coure-la al forn, a 180º 5 minuts.

Treure el motlle del forn i cobrir la base amb el formatge i abocar-hi a sobre la barreja de porros i gambes. Tornar a posar al forn, a 180º uns 10-15 minuts, vigilant que no es cremi la pasta de full.

Es pot menjar calent, tebi o fred. Pel que fa a la decoració, també queda molt bé aamb gambes senceres formant una mena d’estrella.

Podeu canviar les gambes per trossos de pernil dolç, i també queda força bo.

Aquesta entrada s'ha publicat en Pastissos, Primers plats i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Pastís de porros i gambes

  1. Agnès ha dit:

    Fet ahir per sopar, molt bo! Fàcil, senzill i boníssim … moltes gràcies

  2. Begoña ha dit:

    Acabo de treure el pastís de porros i gambes del forn i té una pinta impresionant. Aquest vespre el tastem

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s