Per a 6 persones
Ingredients:
- 1 placa de pasta de full congelada o refrigerada
- 200 grs. gambes pelades congelades
- 4 porros
- 3 ous
- 150 grs. formatge gouda o un altre que sigui cremós, a llesques
- Oli, sal i pebre
Elaboració:
Rentar i tallar els porros a rodanxes. Coure’ls al vapor o bé en una paella amb una mica d’oli fins que estiguin tous. En una paella saltejar les gambes en una mica d’oli, amb sal i pebre. Fora del foc barrejar les gambes amb els porros, i amb els tres ous batuts.
A part, folrar un motlle rodó o rectangular, amb paper de forn, i posar-hi la pasta de full aixecant una paret d’uns dos dits d’alçada. Punxar bé la pasta de full i coure-la al forn, a 180º 5 minuts.
Treure el motlle del forn i cobrir la base amb el formatge i abocar-hi a sobre la barreja de porros i gambes. Tornar a posar al forn, a 180º uns 10-15 minuts, vigilant que no es cremi la pasta de full.
Es pot menjar calent, tebi o fred. Pel que fa a la decoració, també queda molt bé aamb gambes senceres formant una mena d’estrella.
Podeu canviar les gambes per trossos de pernil dolç, i també queda força bo.
Fet ahir per sopar, molt bo! Fàcil, senzill i boníssim … moltes gràcies
Acabo de treure el pastís de porros i gambes del forn i té una pinta impresionant. Aquest vespre el tastem
Reblogged this on Celler-Adocse.