Pastís de xocolata i nous

Les nous són un fruit sec molt gustos que s’utilitza tant en pastisseria, per exemple en els torrons, com en la cuina, amb rocafort, així com també per a l’elaboració del licor català més conegut, la ratafia. En aquesta recepta ha estat utilitzat per actuar com a farina en aquest pastís, proveu-lo, és deliciós!
 

Per a 6-8 persones

Ingredients:

  • 375 grs. de xocolata negra
  • 200 grs. sucre blanc
  • 125 grs. mantega
  • 4 ous
  • 250 grs. nous
  • Sal
  • Sucre llustre per decorar

Elaboració:

Triturar la xocolata amb les nous, en dues o tres vegades amb la picadora o robot de cuina. A part, batre la mantega a temperatura ambient amb 150 grs. de sucre.

Quan estigui ben batut, afegir-hi els rovells d’ou, un per un, mentre anem remenant. Un cop afegits els rovells afegir-hi la barreja de xocolata i nous.

Muntar les clares a punt de neu amb un polsim de sal i els 50 grs. de sucre.

Afegir les clares muntades a la barreja de xocolata, nous i mantega, remenant de baix a dalt.

Abocar la massa en un motlle, de silicona o bé untat amb mantega i farina, i posar el pastís al forn calent a 180º durant 50 minuts.

En acabar, deixar-lo refredar per poder treure’l del motlle i decorar amb sucre llustre.

Per fer la decoració de la foto posar unes tires de paper paral·leles i unes altres perpendiculars a les primeres sobre el pastís, i empolvoreu amb el sucre llustre.

Aquesta entrada s'ha publicat en Pastissos, Postres i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Pastís de xocolata i nous

  1. Clara. ha dit:

    Holaaaaa, avui he fet aquest pastís (no sense problemes d’infraestructura – no tinc picadora – i d’ignorància cuinil). Ara mateix s’està coent… Suposo que no em pot haver quedat massa malament…. Però tinc un dubte: si hagués col·locat la pasta en uns motlles de silicona petits per a magdalenes, el temps de cocció hauria estat el mateix? És que he pensat que quedaria més mono així de presentació, però no m’he atrevit per això de la cocció… Gràcies! Clara

    • lacuinanofapor ha dit:

      Hola Clara, confio que et quedés be el pastís. Ara bé, per fer-lo com a magdalenes no és el més recomanable perquè no puja tant com qualsevol altre pa de pessic, és més com un brownie, i si decideixes fer-ho, el temps de cocció és inferior, ja que el volum a coure és més petit. Amb uns 15 – 20 minuts és suficient.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s