Per a 6-8 persones
Ingredients:
- 375 grs. de xocolata negra
- 200 grs. sucre blanc
- 125 grs. mantega
- 4 ous
- 250 grs. nous
- Sal
- Sucre llustre per decorar
Elaboració:
Triturar la xocolata amb les nous, en dues o tres vegades amb la picadora o robot de cuina. A part, batre la mantega a temperatura ambient amb 150 grs. de sucre.
Quan estigui ben batut, afegir-hi els rovells d’ou, un per un, mentre anem remenant. Un cop afegits els rovells afegir-hi la barreja de xocolata i nous.
Muntar les clares a punt de neu amb un polsim de sal i els 50 grs. de sucre.
Afegir les clares muntades a la barreja de xocolata, nous i mantega, remenant de baix a dalt.
Abocar la massa en un motlle, de silicona o bé untat amb mantega i farina, i posar el pastís al forn calent a 180º durant 50 minuts.
En acabar, deixar-lo refredar per poder treure’l del motlle i decorar amb sucre llustre.
Per fer la decoració de la foto posar unes tires de paper paral·leles i unes altres perpendiculars a les primeres sobre el pastís, i empolvoreu amb el sucre llustre.
Holaaaaa, avui he fet aquest pastís (no sense problemes d’infraestructura – no tinc picadora – i d’ignorància cuinil). Ara mateix s’està coent… Suposo que no em pot haver quedat massa malament…. Però tinc un dubte: si hagués col·locat la pasta en uns motlles de silicona petits per a magdalenes, el temps de cocció hauria estat el mateix? És que he pensat que quedaria més mono així de presentació, però no m’he atrevit per això de la cocció… Gràcies! Clara
Hola Clara, confio que et quedés be el pastís. Ara bé, per fer-lo com a magdalenes no és el més recomanable perquè no puja tant com qualsevol altre pa de pessic, és més com un brownie, i si decideixes fer-ho, el temps de cocció és inferior, ja que el volum a coure és més petit. Amb uns 15 – 20 minuts és suficient.
Reblogged this on Celler-Adocse.