Pastís de xocolata o pastís Montsino

La pastisseria és un dels vessants més complicats de la cuina. Il·lusiona a petits i grans, però requereix d’una meticulositat en mides i procediments, que la resta de la cuina no necessita. Aquest pastís, però, és realment senzill i agrada molt als nens, però també als adults.
 
Presentació festa de nens: amb confits de xocolata (tipus M&M o Lacasitos)

Pastis Montsino

Presentació aniversari: amb xocolata blanca una plantilla feta amb paper i els números amb cacau

Ingredients

  • 200 grs. xocolata negra
  • 200 grs. sucre
  • 125 grs. farina
  • 125 grs. mantega
  • 1 sobre llevat
  • 5 ous

Elaboració

Posar en marxa el forn a 180º perquè es vagi escalfant.

Desfer al bany maria (o al microones a temperatura baixa) la xocolata amb la mantega, reservar.

Batre el sucre amb els ous fins que quedi una massa escumosa.

Afegir-hi la farina i el llevat tamisat, amb un colador.

Barrejar-ho amb la xocolata.

Omplir un motlle (molt pràctics els de silicona de Lekue, però qualsevol objecte que pugui anar al forn serveix, folrant-lo  amb paper d’alumini ben untat amb mantega), i posar-ho al forn a 180º durant 45 minuts.

Quan estigui fred, desemmotllar.

Es pot servir així mateix, però també admet tot tipus de farciments: cremes, melmelades, i guarniments.

A la foto s’ha cobert amb una barreja de xocolata i mantega fosa, un cop ben repartida de forma homogènia, es poden fer dibuixos paral·lels amb una forquilla, tipus quadricules o ones i/o decorar amb cacau, sucre glaç, anissos, etc.

Aquesta entrada s'ha publicat en Pastissos, Postres i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Pastís de xocolata o pastís Montsino

  1. Retroenllaç: Crema de cafè per a farciment de pastissos | lacuinanofapor

Deixa un comentari