Presentació festa de nens: amb confits de xocolata (tipus M&M o Lacasitos)
Presentació aniversari: amb xocolata blanca una plantilla feta amb paper i els números amb cacau
Ingredients
- 200 grs. xocolata negra
- 200 grs. sucre
- 125 grs. farina
- 125 grs. mantega
- 1 sobre llevat
- 5 ous
Elaboració
Posar en marxa el forn a 180º perquè es vagi escalfant.
Desfer al bany maria (o al microones a temperatura baixa) la xocolata amb la mantega, reservar.
Batre el sucre amb els ous fins que quedi una massa escumosa.
Afegir-hi la farina i el llevat tamisat, amb un colador.
Barrejar-ho amb la xocolata.
Omplir un motlle (molt pràctics els de silicona de Lekue, però qualsevol objecte que pugui anar al forn serveix, folrant-lo amb paper d’alumini ben untat amb mantega), i posar-ho al forn a 180º durant 45 minuts.
Quan estigui fred, desemmotllar.
Es pot servir així mateix, però també admet tot tipus de farciments: cremes, melmelades, i guarniments.
A la foto s’ha cobert amb una barreja de xocolata i mantega fosa, un cop ben repartida de forma homogènia, es poden fer dibuixos paral·lels amb una forquilla, tipus quadricules o ones i/o decorar amb cacau, sucre glaç, anissos, etc.
Retroenllaç: Crema de cafè per a farciment de pastissos | lacuinanofapor