Llaminera amb gírgoles al xerès sec

La llaminera o filet de porc és una peça de carn magra i petita que se sol vendre sencera, és una part sucosa que surt sense nervis. Com que no conté greix, si la cous massa tendeix a quedar eixarreïda, amb les gírgoles, que és un bolet que es conrea i per tant resulta molt més barat, queda un plat molt gustós i econòmic.
 

 

Per a 4 persones

Ingredients

  • 2 llamineres que entre totes dues facin uns 600 i 800 gr.
  • 1 manat de cebes tendres
  • 300 / 400 gr. Gírgoles
  • 1 vas de xerès sec
  • 1 ampolla crema de llet
  • Oli, sal i pebre

Elaboració

Rostir a foc ben viu la llaminera tallada a trossos d’uns 5 – 6 cm. Quan estigui daurada reservar.

Tallar la ceba i les gírgoles en juliana, posar a la mateixa paella i sofregir-les. Quan estiguin rosses, afegir-hi el xerès i deixar reduir. Posar la crema de llet i remenar.

Salpebrar la llaminera i afegir-la a la ceba, gírgoles, i la salsa en una cassola tapada. Deixar arrencar un bull i servir-la.

La llaminera ha de quedar ben cuita de fora i rosada de dins, és una mica complicat trobar-li el punt, perquè no quedi ni eixarreïda ni massa crua,  i per tant s’ha d’anar amb compte.

Aquesta entrada s'ha publicat en Segons plats, Tocino i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Llaminera amb gírgoles al xerès sec

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s