El llenguado és un peix de sorra pla que, com que és fàcil de netejar i treure-li les espines, agradar a tothom. Aquesta recepta en que l’alcohol del xeres desapareix per la temperatura i deixa el seu gust i aroma combinat amb el formatge, és del gust de petits i grans. Fàcil de cuinar i a l’abast de tothom!
Per a 4 persones
Ingredients
- 1 llenguado per persona
- Formatge Gruyère o Emmental ratllat (depenent del gust, el primer més intens i el segon més suau)
- Xerès dolç
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Elaboració
En una safata per anar al forn posar-hi un raig d’oli. Posar els llenguados cap i cuats, salpebrar, i amanir amb un raig del xerès i un raig d’oli.
Repartir per sobre, el formatge ratllat, posar al forn a 180º (escalfat prèviament) durant 10 minuts, després gratinar lleugerament.
T'agrada:
M'agrada S'està carregant...
Relacionats
Aquesta entrada s'ha publicat en
Peix,
Segons plats i etiquetada amb
Formatge Emmental,
Formatge Gruyère,
Llenguado,
Vi de Xerès. Afegiu a les adreces d'interès l'
enllaç permanent.
Reblogged this on Celler-Adocse.