Amanida de llenties o de mongetes blanques

Les amanides són a l’estiu el plat ideal. Fàcils i ràpides de fer, a més són fresques de menjar. Aquesta, a més, aporta la quota de llegums, és a dir és una aliment fresc i complet.
 
 
 

Per a 4 persones

Ingredients:

  • ½ kg llenties cuites o mongetes blanques cuites
  • 2 ous durs
  • 2 pastanagues
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 llauna gran de tonyina en oli o natural
  • 1 rodanxa de ceba tendra
  • Olives verdes farcides
  • Julivert
  • Un raig de vinagre
  • 150 ml. Oli d’oliva
  • Sal

Elaboració:

Tallar a quadrets petits les pastanagues pelades i els tomàquets també pelats. Tallar les olives a quarts. En una safata posar la meitat de les llenties o mongetes i barrejar amb la meitat de les pastanagues, del tomàquet i de les olives. Afegir-hi la meitat de la tonyina i un ou dur ratllat. Remenar i regar-ho amb la meitat de la salsa. Es repeteix la mateixa operació per sobre i s’acaba amb l’ou dur ratllat.

Salsa:

En un pot posar ½ rovell d’ou dur, una mica de julivert, la rodanxa de ceba, un raig de vinagre i un polsim de sal. Afegir-hi l’oli d’oliva i triturar-ho tot amb el minipimer.

Aquesta entrada s'ha publicat en Amanides, Primers plats, Tapes i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Amanida de llenties o de mongetes blanques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s