Coca de llardons

Les coques formen part de la nostra tradició culinària en moltes celebracions. Es mengen per Sant Joan, per Dijous gras, i el tortell de Reis no deixa de ser-ne una varietat. Però alhora és un pastís no gaire fàcil de fer, per això aquesta recepta resulta tan agraïda, és senzilla i a l’abast de tothom.
 
coca llardons 
 

Per a 6 persones

Ingredients:

  • 1 massa de pasta de full refrigerada o congelada
  • 200 grs de llardons de bona qualitat
  • 30 grs de pinyons
  • 1 ou batut
  • Sucre

Elaboració:

Picar els llardons fins que quedin com pols. Estirar la pasta de fulls i abocar-hi per sobre els llardons. Doblegar per la meitat la pasta, amb els llardons a l’interior i passar-hi el corró per sobre fins que quedin una massa ben prima. Fer-hi una forma rectangular i fer un cordó pel voltant. Punxar la coca amb una forquilla. Amb l’ou batut pintar tota la coca. Afegir-hi els pinyons per sobre, i “clavar-los” a cops de paella per tal que no caiguin. Espolsar-hi sucre blanc per sobre.

Coure-la al forn, a 180º durant 20 minuts.

Aquesta entrada s'ha publicat en Coques, Postres i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Coca de llardons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s