Gaspatxo de meló

El meló pell de gripau és una varietat  adaptada als conreus d’horta de secà de les comarques de la Plana de Lleida, Es tracta d’un meló de pell rugosa, de color verd fosc i forta, cosa que permet una llarga conservació. La carn és compacta, dolça i blanca. La collita té lloc entre els mesos de juliol i agost. Les seves característiques i el temps de la collita en fan una fruita imprescindible a la cuina d’estiu.
 

Per a 4 persones 

Ingredients:

  • ½ meló “pell de gripau”
  • ¼ l. Oli d’oliva
  • 1 ceba petita
  • 1 dent d’all
  • ½ pebrot vermell
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 got petit de vinagre
  • Sal i pebre
  • Pernil serrà tallat a quadrets

Elaboració:

Es tritura el meló sense pell ni llavors, amb la ceba pelada, l’all pelat, els tomàquets pelats i el pebrot vermell a trossos. S’hi afegeix l’oli, el vinagre, una cullerada de cafè de sal i un polsim de pebre. Es tasta i si cal, es rectifica de sal.

Servir ben fred acompanyat del pernil.

Aquesta entrada s'ha publicat en Primers plats, Sopes, Tapes i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Gaspatxo de meló

  1. Marina ha dit:

    Això no fa gens de por!! Me l’apunto per aquesta dies de xardo saharià. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s