Peix al forn

El peix al forn amb patates és un plat fàcil de cuinar. Utilitzant bons ingredients i trobant-li el punt, esdevé un plat de primera categoria. Aquesta recepta és apta per un munt de varietats de peix, des de lluç, fins a llobarros o orades.
 

Per a 4 persones

Ingredients:

  • 4 orades o llobarros de ració
  • 4 patates
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • Un raig de vi blanc
  • Llimona
  • Sal i pebre, oli d’oliva

Elaboració:

En una safata que pugui anar al forn, poseu una mica d’oli al fons. A sobre poseu les patates, pelades i tallades a rodanxes de mig centímetre. Salpebreu i afegiu un gotet d’aigua. Poseu la safata amb les patates al forn, uns 20 minuts a 180º, per tal que es comencin a coure. Un cop passat aquest temps, traieu la safata del forn i poseu la ceba tallada juliana per sobre les patates, el pebrot verd a tires i els tomàquets, sense pell, i tallats a rodanxes. Salpebreu i poseu un raig d’oli per sobre. Agafeu el peix, que estarà net, i sencer, i poseu una rodanxa de llimona a l’interior de la panxa. Saleu els peixos i poseu-los sobre les verdures. Una mica d’oli sobre cada peix, i un bon raig de vi blanc.

Poseu de nou la safata al forn i coure-ho tot uns 25 minuts, sempre vigilant que si queda molt eixut, caldrà afegir-hi una mica d’aigua.

Un cop tot cuit, deixeu reposar la safata uns minuts al forn abans de servir.

Aquesta entrada s'ha publicat en Peix, Segons plats i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Peix al forn

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s