Ossobuco a la jardinera

L’ossobuco, que de vegades s’escriu  osso buco és una peça de carn que rep el seu nom del nom italià ‘os [amb] buit’, aquesta paraula composta es troba catalanitzada com ossobuco però el seu nom seria  jarret de vedella, que és el tall transversal del garró de l’animal, a rodanxes de gran gruix (almenys de 3 cm) i sense desossar.
L’ossobuco és una carn que sovint es prepara estofada, i per acompanyar s’utilitza arròs o algunes de les verdures de la cocció.


Per a 6 persones

Ingredients:

  • 6 talls d’ossobuco
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 2 pastanagues
  • 2 tomàquets madurs
  • Un got petit de conyac
  • Farina
  • Sal i pebre

Elaboració:

Podeu fer-ho en una cassola o a l’olla a pressió. El temps de cocció a la cassola és el doble que a l’olla a pressió.

Enfarineu els ossobucos i fregiu-los lleugerament en oli a la cassola. Traieu-los tots i salpebreu-los. A la mateixa cassola sofregir la ceba picada, després afegir-hi el pebrot a tires petites. Quan la ceba ja comenci a estar cuita, afegir les pastanagues, pelades i a rodanxes, i remenar. Després afegir els tomàquets pelats i a quadrets, remenar i regar amb el conyac.

Posar tots els ossobucos sobre el sofregit, i a la cassola, cobrir d’aigua i deixar coure, a foc lent, una hora, fins que veieu que s’ha evaporat l’aigua i la carn ja és tendre. Si cal afegiu 15 minuts més de cocció. Si ho feu a l’olla a pressió, només cal afegir un got d’aigua, i deixar-ho coure 30-35 minuts.

Per a que quedi la salsa més espessa s’hi pot afegir una mica de farina, també abans de servir es pot retirar el tall i fer arrencar un bull a la salsa fins que redueixi. Finalment perquè quedi més saboros quan queden 10 minuts de cocció també s’hi pot afegir una tasseta de salsa espanyola.

Aquesta entrada s'ha publicat en Segons plats, Vedella i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Ossobuco a la jardinera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s