Pastís “pa de pessic”

El pa de pessic, és un tipus de coca o pastís de pasta fina, lleugera i esponjosa. Sovint perfumada amb ratlladura de llimona o de taronja, i de vegades amb una mica de canyella, s’associa amb l’esmorzar i el berenar, tot i que pot servir de base per a pastissos. S’acostuma a empolvorar pel damunt amb sucre fi, però en versions més festives es pot cobrir amb crema, nata, trufa, etc. També es pot partir en diferents “pisos” i farcir-lo amb melmelada, xocolata, mantega….
El de la foto és el que la Imma li va regalar a la Montse pel seu aniversari
 


Indicat per molta gent, entre 10 i 20 persones depenent de la mida de la porció

Ingredients

  • 5 ous / 4 ous
  • 450 gr. sucre / 350 sucre
  • 400 gr. farina / 300 farina
  • 1 sobre llevat
  • 200 cl. llet / 175 cl. llet
  • 150 cl. oli / 120 cl. oli
  • 1 pell de taronja ratllada

Elaboració

Batre els rovells amb el sucre. Afegir-hi la llet i l’oli. Tamisar la farina i el llevat i afegir-ho, juntament amb la pell de taronja. Muntar les clares a punt de neu i afegir-ho amb compte.

Untar un motlle i posar al forn, prescalfat, 60 minuts a 180º.

Quan es treu es pot farcir amb cremes, xocolata, melmelades, etc., i també es pot cobrir amb tots aquests ingredients, al gust.

Aquesta entrada s'ha publicat en Pastissos, Postres i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s