Lluç amb salsa verda

El lluç és el nom comú de diversos peixos de mar. Mesura de 80 a 130 cm de longitud, té el cos allargat i comprimit lateralment. És de color marró o negre a la part superior, grisa als flancs i platejat en la regió ventral. Viu al Mediterrani, Atlàntic i Pacífic sud. Culinàriament és un peix molt versàtil i té un preu molt assequible.
 

Per 4 persones

Ingredients

  • 1 lluç d’un quilo aprox.
  • Farina
  • 3 alls laminats
  • ½ got vi blanc
  • ½ got de brou de peix (es pot fer bullint el cap del lluç amb ceba, api i pastanaga 20 minuts)
  • Sal i julivert picat (abundant)
  • Cloïsses (deixar-les abans en aigua i sal una estona, que treguin la sorra) 

Salar i enfarinar el peix, i fregir-lo lleugerament en una cassola amb oli. Anar-los retirant i reservant en un plat. Un cop estigui tot el peix fregit, afegir a la cassola una mica més d’oli i afegir-hi els alls laminats, fins que comencin a “ballar”. Després una cullerada sopera de farina (no plena). Remenar i afegir el vi i el brou de peix i, remenar fins que especegi. Afegir-hi el peix, el julivert picat i les cloïsses. Coure-ho a foc lent, destapat durant 20 minuts, controlant que no s’evapori tota l’aigua, per si cal afegir-ne més.

 
Segona recepta del lluç amb salsa verda

Per 4 persones

Ingredients

  • 1 lluç d’un quilo aprox.
  • Farina
  • 1 ceba picada
  • ½ got vi blanc
  • Aigua
  • Sal
  • Julivert picat (abundant)
  • Cloïsses (deixar-les abans en aigua i sal una estona, que treguin la sorra)

Elaboració

Salar i enfarinar el peix, i fregir-lo lleugerament en una cassola amb oli.

Anar-lo retirant i reservant en un plat. Un cop estigui tot el peix fregit, afegir a la cassola una mica més d’oli i fregir-hi la ceba, sense que es cremi, i després el julivert juntament amb una cullerada sopera de farina (no plena). Remenar i afegir el vi; remenar i posar a la cassola el peix i cobrir-ho d’aigua.

Coure-ho a foc lent, destapat durant 20 minuts, controlant que no s’evapori tota l’aigua, per si cal afegir-ne més.

Afegir les cloïsses els darrers 10 minuts.

Aquesta entrada s'ha publicat en Peix, Segons plats i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Lluç amb salsa verda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s