Crema de crancs

La crema, és una preparació culinària propera o família de la sopa. De textura fina, però més espessa que la sopa, es fa normalment de verdures, però també de bolets, peix, i alguns tipus de carns (pollastre) triturats amb el seu brou. La seva textura uniforme l’adquireix mitjançant farines diverses (cereals, llegums…) o afegint-li crema de llet o llet mateixa. És típica de l’hivern, però són mundialment conegudes les seves versions fredes: vichyssoise 
 

Per a 4 persones

Ingredients: 

  • ½ quilo de cranc de mar
  • ½ quilo de tomàquet madur
  • ½ quilo de ceba
  • ½ quilo de patates
  • Crema de llet 

Elaboració

En la olla a pressió o en una olla, cobrir el fons d’oli i sofregir la ceba trossejada. Quan estigui una mica rossa, afegir-hi els crancs que els haurem tallat per la meitat amb les tisores. Remenar i afegir-hi les patates pelades i a trossos. Remenar i afegir-hi els tomàquets rentats i a quarts. Remenar be i cobrir d’aigua,  dos dits per sobre del contingut. En la olla a pressió deixar coure 25 minuts i en altres olles bullir, sense tapar, uns 45 minuts.

Un cop passat el temps, triturar el contingut amb minipimer, i colar amb un colador xinès, amb compte perquè no quedi “sorreta”. Rectificar de sal. Si es vol una consistència més cremosa, afegir-hi un raig de nata líquida.

Servir amb crostons de pa fregit i guarnir amb una branca de julivert.

Es pot prendre calenta o a temperatura ambient.

Aquesta entrada s'ha publicat en Primers plats, Sopes i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s