Llenties estofades

La llentia és la lleguminosa de més consum. Porta un 25% de proteïna i és la de més fàcil cocció. Les llenties són un plat tradicional que es menja arreu. A l’entorn nord mediterrani és comú menjar-les estofades, això si, com altres plats tradicionals, a cada casa, zona o regió, es cuina diferent. És un plat suculent que pot menjar-se com a plat únic.
 

Per a 4 persones

Ingredients

  • 1 Ceba
  • 2 o 3 Pastanagues
  • 8 cullerades de tomàquet triturat
  • 1 tall de cansalada viada
  • 1 o 2 talls de cansalada grassa ibèrica
  • ½ xoriço tipus “jabuguito”
  • 2 o 3 fulles llorer
  • 1 kg. (250gr llenties per persona) depenent si les utilitzem cuites o seques aquesta mesura és per a llenties cuites.

Elaboració

Fregir la ceba, la pastanaga, i després d’uns minuts el tomàquet.
Afegir les cansalades tallades a daus. Després el xoriço a talls (pelat)
Afegir les llenties, i el llorer.
Salpebrar, i gairebé cobrir d’aigua (si pot ser mineral o de bon gust)
Deixar reduir l’aigua, vigilant que no s’enganxi, remenant de tant en tant a foc mig.

Aquesta entrada s'ha publicat en Llegums, Primers plats i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Llenties estofades

Deixa un comentari