Estofat de vedella amb patates

L’estofat de vedella és un plat clàssic de la cuina catalana que es consumeix, principalment amb el fred, a la tardor i al hivern. Aquest plat utilitza peces de la vedella més pobres i més dures que les, tan de moda, bistec o entrecot. Admet variacions com afegir-hi pèsols, pastanaga, etc. És un plat d’elaboració fàcil però llarga, i potser per això ha baixat el seu consum. Però en la seva defensa direm, que un cop cuinat, es pot congelar i és ideal per aquells que mengen a la feina de carmanyola!
 

Per a 6 persones

Ingredients

  • ½ kg. Vedella a trossos
  • 2 tomàquets madurs sense pell a quadrets
  • 1 pebrot verd trossejat
  • 1 ceba picada
  • 3 dents d’all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 cullerada de cafè de pebre vermell dolç
  • 6 grans de pebre negre
  • 100 ml. de vi blanc
  • 4 patates
  • Oli, sal i pebre, aigua

Elaboració

Es pot fer a l’olla a pressió o en una cassola, on haurem d’allargar el temps de cocció.

A l’olla a pressió, posar-hi oli i la fulla de llorer. Quan estigui calent afegir-hi la ceba i el pebrot verd trossejat, i el tomàquet a quadrets, i els alls. Sofregir bé. Fer un forat al mig i afegir-hi el pebre vermell, que es torri una mica. Afegir els grans de pebre i els trossos de carn, salpebrada.

Afegir les patates, pelades i trencades a trossos, el vi i cobrir amb aigua. Tapar l’olla a pressió i deixar coure 30 minuts. Si es fa en una cassola, tapar-la i deixar coure, a foc lent 1 hora. Comprovar el punt de sal un cop acabada la cocció.

Aquest tipus de plats, com tots els estofats, guanyen d’un dia per l’altre.

Aquesta entrada s'ha publicat en Segons plats, Vedella i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Estofat de vedella amb patates

  1. Pere ha dit:

    30 minuts amb l’olla a pressió no es defaran les patates ?

    • lacuinanofapor ha dit:

      Bon dia Pere,
      en principi depèn de les patates, les blanques són més resistents. També contribueix a que no es desfacin que en l’olla pressió, no s’han de remanar.
      Espero que et sigui útil.
      Bon profit!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s