Amanida Waldorf

Amanida d’elaboració molt senzilla, que  va ser creada per primera vegada l’any 1893, al famós hotel novaiorquès, Hotel Waldorf (el precursor de l’Hotel Waldorf-Astoria que va obrir l’any 1931). El maître de l’hotel al que se li dóna l’autoria d’haver inventat la recepta és Oscar Tschirky, tot i que encara hi ha disputes sobre aquesta autoria.
 

Per a 4 persones

Ingredients

  • 200 grs. de daus de poma Golden o Fuji
  • 60 grs. d’anous pelades i trossejades
  • 300 grs. api a trossos i sense fils

Per a la salsa:

  • 100 grs de maionesa
  • 100 grs de nata líquida 35%
  • 20 grs de suc de llimona
  • Sal/pebre

Elaboració

Amb un pelador, treure els fils de l’api i tallar-lo a trossos. Barrejar-lo amb els daus de poma i les anous trossejades. Salpebrar i remenar.

La maionesa, la podeu fer vosaltres o comprar-la ja feta, la barregeu amb la nata líquida i el suc de llimona.

Abocar-hi la maionesa per sobre, remenar i bon profit.

Maionesa: 1 ou sencer, 150 ml. oli de gira-sol, un raig d’oli d’oliva extra verge, un raig de suc de llimona i un polsim de sal. Tot al minipimer fent moviments de baix a dalt, a poc a poc, fins que s’hagi emulsionat tot l’oli.

Aquesta amanida és molt sana i ràpida de fer, i una bona manera per tal que els més menuts mengin api i poma, que amb les nous i la maionesa queden molt amagats.

Recepta Adrià, Ferran El menjar de la família Barcelona: La Magrana, 2012

Aquesta entrada s'ha publicat en Amanides, Primers plats i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Amanida Waldorf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s