Galta de porc rostida amb puré cremós de patates

La galta és la part carnosa que queda sota els ulls, en el porc i la vedella és una carn fina i melosa que, ben cuinada, es desfà a la boca. Com totes les parts de la vedella i el porc que surten de les típiques i tòpiques (filet, llom…)  té grans admiradors  i detractors. És una recepta de elaboració llarga i lenta, però molt senzilla.
Proveu-la i no us decebrà!

Per a 6 persones

Ingredients

  • 6 galtes de porc
  • 2 cebes mitjanes i 2 grans d’all
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre
  • Aigua
  • Conyac o vi negre
  • Panses

Per al puré: 

  • Patates
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

Elaboració

Primer de tot, salpebrem les galtes senceres i sense marcar i tot seguit les passem per la paella amb una mica d’oli ben calent, fins que agafin color. Després els hi donem la volta i quan estiguin daurades per totes dues bandes, les posem a la safata. A continuació, posem la ceba trossejada i els alls a la paella i ho fregim una mica, afegim un rajolí de conyac i un got d’aigua i ho afegim a una safata pel forn amb les galtes.

Posem la safata al forn a 220ºC durant 20 minuts, i tot seguit abaixem la temperatura del forn a 170ºC. Les deixarem unes 2 hores. És important que cada 15 minuts aproximadament les anem regant amb la salsa que es va fent a la safata. També és important que les galtes no quedin mai seques, Aixa doncs hi anirem afegint aigua de tant en tant.

Quan hagin passat les dues hores ja tindrem les galtes rostides. Però, perquè siguin més agradables de menjar, les traurem de la safata, les desossarem (passant un ganivet entre l’os i la cran ens sortirà l’ os sencer sense massa dificultat) i les tornarem a la safata amb unes panses, les deixarem mitja hora més a forn suau i les anirem  regant cada 5 minuts. Quan la salsa ens vagi quedant espessa ja estaran les galtes a punt per menjar.

Per al puré, bullírem les patates tallades trossos. Quan estigui bullides (entre 15 i 20 minuts depenent del tipus) les escorrerem  i les aixafarem, amb la trituradora com si les volguéssim muntar, amb sal, pebre i un bon raig d’oli d’oliva.

Finalment la salsa es pot deixar com estar o retirar les panses i passar pel minipimer, queda més homogènia.

Per montar el plat, posarem una cullerada de puré al mig del plat i a sobre una galta, a sobre les panses i una cullerada de salsa.

Aquesta entrada s'ha publicat en Segons plats, Tapes, Tocino i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Galta de porc rostida amb puré cremós de patates

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s