
Per a 6 persones
Ingredients:
- ½ kg carn picada de vedella
- ½ kg carn picada de porc
- 2 ous sencers
- 1 llesca de molla de pa sec sucada en llet
- ½ kg tomàquet triturat o ratllat
- 1 ceba picada
- 150 grs de pèsols (congelats o en conserva) i/o 2 pastanagues, pelades, a rodanxes
- All i julivert picat
- Sal i pebre
- Oli d’oliva
- Oli de gira-sol
Elaboració:
Barrejar les dues carns i afegir-hi sal i pebre. Després els dos ous sencers i remenar bé. Afegir la molla de pa sucada en llet, esmicolada i l’all i julivert picat. Un cop estigui tot ben emulsionat, deixar-ho reposar mentre preparem el sofregit.
En una cassola ample i plana, sofregir la ceba picada en oli d’oliva. Un cop estigui transparent, afegir-hi el tomàquet, i remenar. Baixar una mica el foc, i quan comenci a fer “xup-xup” ja podem començar a fer les mandonguilles.
Si teniu guants de làtex, millor, sinó, sense guants però amb les mans ben untades amb oli de girasol, anar fent boles amb la barreja de carns, no gaire grosses (uns 30 -35 grs. per mandonguilla és suficient) i tirar-les al sofregit de tomàquet que està al foc.
Un cop estiguin totes fetes, afegir-hi els pèsols i/o la pastanaga. Cobri-ho amb aigua i deixar-ho coure a foc mig. Rectificar de sal, si cal.
Reblogged this on Celler-Adocse.