

Ingredients:
- 320 grs. de farina de blat
- 200 grs. de mantega
- 100 grs. de sucre
- 1 ou sencer
- 1 cull de cafè d’aroma de vainilla, llimona, taronja… el que vulgueu
Elaboració:
Barrejar amb les varilles (o a mà) el sucre i la mantega pomada (a temperatura ambient o be uns segons al microones). Afegir-hi l’ou sencer, l’aroma escollit, i la farina tamissada.
Fer una massa que no s’enganxi a les mans. Sobre un paper de forn o Silpad estirar la massa amb el corró (si teniu llistons de la mateixa mida, el millor és 0’5 cm., us quedaran totes del mateix gruix) i posar-la a la nevera 1 hora. Haureu de fer més d’una estirada, i les poseu a la nevera una sobre de l’altre, separades per paper de forn.
Trieu un tallador de galetes de la forma que vulgueu, i amb la massa estirada fora de la nevera, aneu tallant les galetes i les poseu sobre una safata de forn, coberta amb paper de forn o safata de silicona.
Coure-les al forn, pre-escalfat a 180º, durant 12 minuts, amb el forn dalt i baix al mateix temps.
Les treieu del forn i que es refredin sobre una reixa.
Decoració amb glassa reial
- 1 clara d’ou pasteuritzada
- 250 grs. de sucre llustre
- 12 gotes de vinagre o de suc de llimona
- 3 cullerades de cafè d’aigua
- Colorant en gel
Montar-ho tot junt amb varilles o batedor manual, com si fos a punt de neu molt fort. Un cop muntat, afegir-hi una gota de colorant, i amb l’ajut d’un biberó o Decopen Lekué o màniga pastissera guarnir les galetes.
La glassa cal deixar-la refredar 3 hores com a mínim.