Bunyols de quaresma

Els bunyols es mengen durant la Quaresma a les comarques de Barcelona. A les pastisseries s’hi troben tots els dimecres i divendres des de Carnestoltes fins a Pasqua, en les variants “de vent” o “de crema”, aquí teniu la manera casolana de fer-los. Millor que de pastisseria!
 

Surten uns 50 – 60 bunyols
Ingredients:

  • 150 grs. llard (mantega de porc)
  • 1/4 llet sencer
  • 1 pell de llimona sencera
  • 200 farina blanca
  • un polsim de sal
  • 1 got petit d’anís
  • 4 ous o 5  (en funció del resultat de la massa

Oli d’oliva de 0’4 d’acidessa
 
Elaboració: Posar al foc la llet, el llard, la pell de llimona, l’anís i el polsim de sal.

Quan arrenqui a bullir, que ja estarà el llard desfet, apagar el foc i abocar-hi de cop la farina.

Remenar enèrgicament fins que quedi incorporada. Treure la pell de llimona. A continuació afegir els ous sencers 1 per 1. El primer sembla que la massa es talli, però, remenar sempre cap a la mateixa direcció amb una cullera de fusta. Quan estigui totalment incorporat, afegir el segon. La massa, quan els ous ja estan incorporats, es desenganxa de les parets. En afegir el darrer ou, la massa queda més lligada i fa ulls de bou (fa unes rodones que s’obren, per explicar-ho d’alguna manera).

Escalfar en una cassola de 20 cms., més o menys, i una mica fonda, l’oli ‘oliva. Quan vegeu que comença a fer aigües, amb l’ajut de dues culleretes de postre fer boletes i fer-les caure a l’oli. Primer s’enfonsen, després pugen i, si tot ha anat bé, giren per sí mateixes i es van fregint. Si no volten, podeu ajudar-les. S’han d’inflar i esmerlar (reventar). Millor no omplir la cassola amb bunyols, doncs s’inflen i si no tenen espai no poden girar. Proveu primer amb sis i sempre podeu afegir-ni més.

Un cop estan cuits, es treuen i es posen en un plat amb paper de cuina.

Després s’arrebossen amb sucre.

Font: àvia Magda

Aquesta entrada s'ha publicat en Postres i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Bunyols de quaresma

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s