Llom amb oli a les fines herbes

El llom de porc és un plat de preu raonable i que té moltes possibilitats. Aquesta és una recepta de llom que es serveix freda i que és útil per bufets, pícnics, etc
 

Per a 6 persones

Ingredients :

  • ¾ kg. cinta de llom en un tros
  • 5 alls pelats
  • 2 fulles de llorer
  • 200 cc. de vi ranci o xerès sec
  • Herbes preparades per a carns (herbes provençals)
  • Oli, sal i pebre

Elaboració

Salpebrar el llom (es pot fer amb la part de dos colors, és més melosa, encara que quedi en dos trossos si en necessitem més, tallat no es nota).
Cobrir-lo amb el preparat d’herbes i posar-lo en una safata una mica fonda i que s’ajusti a la llargada.
Abocar-hi el vi ranci o xerès sec, afegir-hi els alls pelats, les fulles de llorer i cobrir-lo d’oli fins a la meitat.
Tapar la safata (o tuper)amb paper film o d’alumini  i tenir-lo a la nevera 24 hores, donant la volta al llom cada 8 hores aprox.
Cocció: Rostir daurant a la paella.
Encendre el forn a 180º. Un cop estigui calent, posar-hi la safata de llom destapada. El temps de cocció depèn de com agradi la carn.
Per a ¾ kg. de llom, i que quedi tipus “roast beef” n’hi ha prou amb 1 hora de cocció, girant-la de tant en tant (uns 3 o 4 cops). Cal que quedi cuit per fora i una mica rosat per dins (però no massa, perquè sinó pot sagnar).
Presentació: Un cop cuit, treure’l del forn, i treure el llom per tal que es refredi i el puguem tallar ben fi.
Amb el suc de la cocció, es pot fer una salsa traient les fulles de llorer i/o els alls (es poden deixar si agraden) i colar-lo.
També es pot amb aquest oli, barrejar-hi un cop fred, un sobre de formatge parmesà ratllat.
Suggeriments de guarnició: Puré de patates, patatetes senceres…

Font: Maite Pallarès

Aquesta entrada s'ha publicat en Segons plats, Tocino i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Llom amb oli a les fines herbes

  1. Imma ha dit:

    Molt fàcil i boníssim! animeu-vos

Deixa un comentari